Chokladtryffel med apelsin och flingsalt

Serverar: 36-40 portioner

Apelsin och flingsalt gör tryffeln ännu godare.

Ingredienser

  • 1 dl Arla köket vispgrädde
  • 50 g smör
  • 300 g mörk choklad, minst 50 % kakao
  • 1 dl Arla köket Kesella kvarg
  • Rivet skal av 1/2 apelsin
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg och apelsinskal.
    2. Häll chokladen i en aluminiumform ca 15x20 cm. Strö salt över chokladen och låt den stelna i kylen minst 4 tim. Ta ur tryffeln ur formen och skär den i bitar med en vass kniv.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    carolin_s 6 december 2008

    Har prövat detta recept fast jag körde utan flingsaltet...riktigt smarrigt blev det!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben