Vit chokladtryffel med vanilj, stjärnanis och apelsin
Serverar: 100 portioner
...doppade i smält vit choklad och apelsinsocker.
Ingredienser
2,75 dl grädde
70 g glykos
1 vaniljstång
4 stjärnanis
Rivet skal av en apelsin
600 g hackad vit choklad
45 g rumstempererat GourmetSmör
15 cl Grand Marnier
Garnering
3 dl smält vit choklad
Rivet skal av en apelsin
Strösocker
Instruktioner
Blanda grädde, glykos, stjärnanis och rivet apelsinskal.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Tillsätt fröna i gräddblandningen.
Låt koka upp. Låt sedan blandningen dra i ca en timme så att
smakerna kommer fram.
Värm sedan allt igen och sila den över den finhackade chokladen.
Rör till en slät massa, tillsätt smör och Grand Marnier.
Häll tryffelsmeten i en plastad form och låt stå i rums- temperatur tills den stelnar.
Ställ sedan in i kyl ca 30 min.
Riv under tiden skalet av en apelsin och blanda med strösocker. Låt torka.
Ta sen ut formen ur kylen, skär tryffeln i bitar och forma till kulor.
Doppa i smält vit choklad och strö över apelsinsocker. Förvara svalt och servera rumstempererade.