Vit chokladtryffel med vanilj, stjärnanis och apelsin

Serverar: 100 portioner

...doppade i smält vit choklad och apelsinsocker.

Ingredienser

  • 2,75 dl grädde
  • 70 g glykos
  • 1 vaniljstång
  • 4 stjärnanis
  • Rivet skal av en apelsin
  • 600 g hackad vit choklad
  • 45 g rumstempererat GourmetSmör
  • 15 cl Grand Marnier
  • Garnering
  • 3 dl smält vit choklad
  • Rivet skal av en apelsin
  • Strösocker
  • Instruktioner

    1. Blanda grädde, glykos, stjärnanis och rivet apelsinskal. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt fröna i gräddblandningen.
    2. Låt koka upp. Låt sedan blandningen dra i ca en timme så att smakerna kommer fram.
    3. Värm sedan allt igen och sila den över den finhackade chokladen.
    4. Rör till en slät massa, tillsätt smör och Grand Marnier. Häll tryffelsmeten i en plastad form och låt stå i rums- temperatur tills den stelnar. Ställ sedan in i kyl ca 30 min.
    5. Riv under tiden skalet av en apelsin och blanda med strösocker. Låt torka.
    6. Ta sen ut formen ur kylen, skär tryffeln i bitar och forma till kulor.
    7. Doppa i smält vit choklad och strö över apelsinsocker. Förvara svalt och servera rumstempererade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben