Chokladtryffel med apelsin

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Godis!

Ingredienser

  • 0,5 dl vispgrädde
  • 250 g ljus choklad, hackad
  • 1 msk apelsinlikör eller koncentrerad juice
  • Garnering
  • Ca 125 g mörk choklad, i bitar
  • Syltade små bitar av apelsinskal
  • Chokladströssel eller lite vit choklad, smält
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden i en kastrull. Blanda i chokladhacket och rör tills det smält, tillsätt likör eller juice. Låt blandningen stå i kylen tills den stelnat så mycket att den går att forma till ca 30 kulor, med händerna eller med hjälp av 2 teskedar. (Blir det kladdigt kan man doppa kulorna i lite kakao så går det lättare.) Låt kulorna stelna till lite i kylen.
    2. Lägg den mörka chokladen i en liten kastrull. Ställ den i en större kastrull med sjudande vatten tills den smält. Doppa kulorna i chokladen, med hjälp av cocktailpinnar, låt dem droppa av lite och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper.
    3. Garnera med apelsinskal eller chokladströssel. Om tryfflarna ska ripplas med vit choklad måste de först stelna.
    4. Förvara i burk med lock i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben