Chokladvåfflor med chokladkaramellsås

Chokladvåfflor som fulländas till en superdessert med glass och ljuvlig karamellsås med choklad. Det här är äggvåfflor, de blir inte som frasvåfflor utan påminner mer om pannkaka.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 krm bakpulver
  • 1 msk socker
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 2½ dl gammaldags mjölk
  • 50 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 50 g smält smör
  • 25 g smör till pensling
  • Karamellsås
  • 2 dl ljus sirap
  • 1½ dl vispgrädde
  • 100 g ljus eller mörk choklad
  • Servering
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Börja med karamellsåsen. Koka ihop sirap och grädde till 110 grader. Hacka chokladen och blanda ner den i sirapsgrädden. Låt svalna.
    2. Blanda mjöl, salt, bakpulver, vaniljsocker och socker i en bunke. Rör ner mjölken och fortsätt tills du har en klistrig massa.
    3. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och rör ner den i smeten. Vispa sedan ner äggen, ett i taget. Låt smeten svälla i 30 minuter. Smält smöret och vispa ner i smeten.
    4. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smör, första gången. Häll i smeten och grädda våfflor.
    5. Servera dem nygräddade med vaniljglass och den avsvalnade karamellsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben