Chokladvåfflor med chokladkaramellsås
Chokladvåfflor som fulländas till en superdessert med glass och ljuvlig karamellsås med choklad. Det här är äggvåfflor, de blir inte som frasvåfflor utan påminner mer om pannkaka.
Ingredienser
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 krm bakpulver
1 msk socker
2 tsk äkta vaniljsocker
2½ dl gammaldags mjölk
50 g mörk choklad
4 ägg
50 g smält smör
25 g smör till pensling
Karamellsås
2 dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
100 g ljus eller mörk choklad
Servering
Vaniljglass
Instruktioner
- Börja med karamellsåsen. Koka ihop sirap och grädde till 110 grader. Hacka chokladen och blanda ner den i sirapsgrädden. Låt svalna.
- Blanda mjöl, salt, bakpulver, vaniljsocker och socker i en bunke. Rör ner mjölken och fortsätt tills du har en klistrig massa.
- Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och rör ner den i smeten. Vispa sedan ner äggen, ett i taget. Låt smeten svälla i 30 minuter. Smält smöret och vispa ner i smeten.
- Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smör, första gången. Häll i smeten och grädda våfflor.
- Servera dem nygräddade med vaniljglass och den avsvalnade karamellsåsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)