Choko Ice Shot med choklad och äpple

Serverar: 8 portioner

Så gott, så gott och inte svårt att tillaga...

Ingredienser

  • 2 fasta äpplen
  • ¾ dl kaffesyrup el likör efter tycke och smak
  • 200 g Odense Mörk choklad 55%
  • ½ l vaniljglass
  • 4 msk starkt kaffe
  • Instruktioner

    1. Skala, kärna ur och dela äpplena.
    2. Skär dem i små tärningar och lägg dem i en skål. Häll kaffe syrup/likör över och ställ svalt i ca 1 timmer.
    3. Ta glassen ur frysen. Hacka 120 g av Odense Mörk choklad och vänd ner den i glassen. Tillsätt kaffet.
    4. Rör samman och ställ glassen i frysen i 1 timme.
    5. Riv resterande 80 g choklad.
    6. Vid servering: Lägg 2 msk marinerade äppeltärningar i botten på ett glas. Skeda över 1 msk riven mörk choklad och toppa med en kula av glassen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben