Choko Ice Shot med choklad och äpple
Serverar:
8 portioner
Så gott, så gott och inte svårt att tillaga...
Ingredienser
2 fasta äpplen
¾ dl kaffesyrup el likör efter tycke och smak
200 g Odense Mörk choklad 55%
½ l vaniljglass
4 msk starkt kaffe
Instruktioner
Skala, kärna ur och dela äpplena.
Skär dem i små tärningar och lägg dem i en skål. Häll kaffe syrup/likör över och ställ svalt i ca 1 timmer.
Ta glassen ur frysen. Hacka 120 g av Odense Mörk choklad och vänd ner den i glassen. Tillsätt kaffet.
Rör samman och ställ glassen i frysen i 1 timme.
Riv resterande 80 g choklad.
Vid servering: Lägg 2 msk marinerade äppeltärningar i botten på ett glas. Skeda över 1 msk riven mörk choklad och toppa med en kula av glassen.
Liknande recept
Crépes med äpple, valnötter och choklad
4
Havrekakor med choklad och äpple
5
40-50
1
Röd vinbärssylt med äpple
10
Ugnspannkaka med bacon och äpplen
4.9
50 min
4
4
Älgstek med äpple och lök
3.6
1 h
4
2
Saftig sockerkaka med vit choklad
4.8
1 h
12
10
Grovt bröd med äpple och youghurt.
4.6
1 h 20 min
2
14
Banankaka med choklad
4.7
1
3
Moussetårta med choklad och mango
4.6
1
33
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!