Chorizogryta med sidfläsk, kyckling och rotsaker

Mustig gryta med mycket smak.

Ingredienser

  • 400 g lårkycklingfiléer
  • 200 g chorizokorvar (eller 2 korvar)
  • 100 g sidfläsk
  • 6 små rödlökar
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 6 små potatisar
  • 2 små morötter
  • 1 burk hela tomater (400 g)
  • 1 rågad tsk paprikapulver
  • 1,5 dl gott rödvin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Skär fläsket i stavar. Skär korven i 1 cm skivor. Skala och skiva vitlöken. Skiva rödlöken tunnt. Skala och tärna potatisen i grövre tärningar. Skala och tärna morötterna i mindre tärningar.
    2. Fräs sidfläsket i het djup panna (som har ett lock) i lite olja tills knapriga. Lägg åt sidan. Fräs lökarna i fläskfettet tills de fått fin färg, skaka pannan då och då, lägg åt sidan. Fräs potatis och morot i fettet tills de fått fin färg, lägg åt sidan.
    3. Skär kycklingen i stora munsbitar, fräs i pannan. Ha efter en stund i vitlöken, fräs vidare. Ha eventuellt i lite till olja, ha i korven och paprikapulvret och skaka pannan. När det luktar chorizo i hela köket har du i grönsaker och sidfläsk och häller på vinet och tomaterna. Dela dem lite grovt med stekspaden. Kör ett par varv med pepparkvarnen. Lägg på ett lock. Puttra på låg värme i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben