1 kg magert, färskt benfritt fläskkött, bog eller skinka
1 purjolök
4 medelstora gula lökar
2 äpplen
2-3 msk smör eller margarin
1 tsk curry
6 dl buljong från tärning
1 tsk salt
Redning
Ca ½ dl grädde
2 msk vetemjöl
Instruktioner
Skär köttet i fingertjocka strimlor. Skölj och skär purjolöken i skivor. Skala och hacka löken fint. Skala och skär äpplena i tärningar.
Smält matfettet, tillsätt curryn och låt fräsa i en minut. Smaker kommer då bäst till sin rätt.
Bryn köttet i currysmöret tillsammans med purjolök och lök. Tillsätt äpplena och häll på buljongen. Koka upp och låt rätten sjuda över svag värme i 35-40 minuter eller tills köttet känns mört.
Vispa hop mjöl och grädde och red rätten. Koka några minuter under omrörning. Smaka av och servera.