Chow-chow (kinesisk gryta)

Serverar: 4 portioner

Bjud kokt ris och en grönsallad till.

Ingredienser

  • 1 kg magert, färskt benfritt fläskkött, bog eller skinka
  • 1 purjolök
  • 4 medelstora gula lökar
  • 2 äpplen
  • 2-3 msk smör eller margarin
  • 1 tsk curry
  • 6 dl buljong från tärning
  • 1 tsk salt
  • Redning
  • Ca ½ dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i fingertjocka strimlor. Skölj och skär purjolöken i skivor. Skala och hacka löken fint. Skala och skär äpplena i tärningar.
    2. Smält matfettet, tillsätt curryn och låt fräsa i en minut. Smaker kommer då bäst till sin rätt.
    3. Bryn köttet i currysmöret tillsammans med purjolök och lök. Tillsätt äpplena och häll på buljongen. Koka upp och låt rätten sjuda över svag värme i 35-40 minuter eller tills köttet känns mört.
    4. Vispa hop mjöl och grädde och red rätten. Koka några minuter under omrörning. Smaka av och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben