Chunky tomatsås med linser

Serverar: 4 portioner

Röda linser och vit ost ger bra proteintillskott till denna smakrika pastasås.

Ingredienser

  • 300 g pasta, t ex Penne
  • 150 g Apetina vitost
  • Tomatsås
  • 1 kruka basilika
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 dl torkade röda linser
  • 2 burkar körsbärstomater, á 400 g
  • 1 msk honung
  • 3 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Topping
  • Basilikablad
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Plocka bladen från basilikan och spara några till garnering. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs på svag värme med basilikabladen i smör 3-4 minuter. Tillsätt linser, tomater, honung, vatten, salt och peppar. Koka upp och sjud på svag värme tills linserna är mjuka, ca 20 minuter.
    3. Blanda såsen med pastan och smula över osten. Toppa med basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben