Ciccis pärontårta

En jättegod paj/tårta. Mandeltäcket är delikat och det behövs varken grädde eller vaniljsås till detta bakverk.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ msk socker
  • 100 g margarin
  • 1 litet ägg
  • Fyllning
  • 150 g sötmandel
  • 100 g margarin
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 3/4 dl vispgrädde
  • 6-8 konserverade päron
  • Glasering
  • 3 msk aprikosmarmelad
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, socker, margarin, och ägg till en deg som får vila kallt minst 1 timme.
    2. Skålla och skala mandeln, mal 100 g hacka resten.
    3. Rör margarin och florsocker poröst. Blanda ner all mandel och ägget. Rör ner potatismjölet och grädden lite i sänder.
    4. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
    5. Bred över mandelkrämen och tryck lätt på de väl avrunna päronhalvorna.
    6. Grädda på nedersta falsen vi 225 grader ca 30 minuter tills tårtan är fast och gyllene.
    7. Låt kallna och glasera päronen med aprikosmarmelad som passeras i sikt och värms med lite vatten

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    barb 20 april 2009

    Denna tårta bakade jag idag till min kusin som fyller år, och den blev verkligen uppskattad. Detta recept måste jag spara.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben