Pärontårta med ingefära

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Ingefära ger fin smak åt bakverk. Till den här tårtan har vi använt malen ingefära, som man för det mesta har hemma. Men man kan också krydda med hackad, syltad ingefära, eller garnera den färdiga tårtan med syltad ingefära i strimlor.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 75 g choklad
  • Smör eller margarin till formen
  • Ströbröd till formen
  • Fyllning och garnering
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 burk päron, ca 425 g
  • 25 g riven choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och ingefära. Hacka chokladen och tillsätt den till mjölblandningen. Rör ned mjölblandningen i äggsmeten och häll smeten i en väl smord och bröad form. Grädda i 175° ca 30 minuter tills kakan fått fin färg och är genomgräddad. Pröva med sticka.
    2. Vispa upp grädden tillsammans med socker och ingefära. Dela den färdiga kakan i tre bottnar och dränk in dem med päronspad. Skär hälften av päronen i tärningar och blanda dem med ca hälften av grädden.
    3. Lägg samman tårtbottnarna med pärongrädde emellan. Bred grädde på och runt tårtan och garnera med päronklyftor och riven choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben