Pärontårta med chokladkräm

En god och enkel tårta.

Ingredienser

  • 1 färdigköpt tårtbotten
  • 375 g konserverade päron
  • Saften av 1 apelsin
  • Päronspad
  • Finstrimlat eller rivet apelsinskal
  • Kräm till fyllning
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Lite päronspad
  • Ovanpå tårtan
  • 4 msk apelsinmarmelad
  • Instruktioner

    1. Blanda kakao och socker i en skål. Tillsätt grädden och rör tills det blir en tjock kräm. Späd med lite päronspad.
    2. Lägg ihop tårtan med kräm emellan och dränk samtidigt bottnarna med fruktsaften.
    3. Bred ett tunnt lager apelsinmarmelad över tårtan, lägg på päronhalvorna och strö över apelsinskal. Låt tårtan stå i kylen och bli saftig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben