Pärontårta med chokladkräm
En god och enkel tårta.
Ingredienser
1 färdigköpt tårtbotten
375 g konserverade päron
Saften av 1 apelsin
Päronspad
Finstrimlat eller rivet apelsinskal
Kräm till fyllning
1 dl kakaopulver
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Lite päronspad
Ovanpå tårtan
4 msk apelsinmarmelad
Instruktioner
Blanda kakao och socker i en skål. Tillsätt grädden och rör tills det blir en tjock kräm. Späd med lite päronspad.
Lägg ihop tårtan med kräm emellan och dränk samtidigt bottnarna med fruktsaften.
Bred ett tunnt lager apelsinmarmelad över tårtan, lägg på päronhalvorna och strö över apelsinskal. Låt tårtan stå i kylen och bli saftig.
Liknande recept
Chokladkräm med frukt och glass
4
Chokladkräm till tårta
4.6
1
4
Kladdkakor med chokladkräm
5
45 min
20
Chokladkräm till tårta/cupcakes
3
30 min
2
Chokladkräm - sockerfri
5
2
Chokladkräm med hallon och maräng
5
4
1
Hallonprinsesstårta med chokladkräm
4
3 h
8
Vanilj- och vit chokladkräm med blåbär
5
4
1
Kyld chokladkräm med hallon
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!