Ciderkokt kyckling

Serverar: 4 portioner

Superenkel och väldigt god. Brukar servera den tillsammans med någon potatisrätt oftast potatiskaka.

Ingredienser

  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 2-3 röda äpplen (gärna Ingrid Marie)
  • 3-4 dl torr äppelcider (helst kopparberg)
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken och fräs den glansig i matfettet i en stor gryta.
    2. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Lägg dem i grytan och bryn till de fått färg ca 5 min.
    3. Skär äpplena i fjärdedelar och lägg ner dem i kycklinggrytan. Häll över cidern. Låt alltsammans puttra i ca 20 min. Späd ev med lite mera cider om det skulle behövas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben