Ciderkokt kyckling med dragon

Serverar: 4 portioner

Fick mig att inse att man kunde använda dragon till annat än bea...

Ingredienser

  • 1 kyckling, eller 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 dl äppelcider
  • 2 dl creme fraiche
  • 400 g champinjoner
  • 1 knippe färsk dragon eller 1 msk torkad
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingen i smör eller margarin för fin färg. Salta och peppra. Häll på cider och låt koka i 20 minuter (med kycklingfiléer kan koktiden kortas).
    2. Skiva champinjonerna och lägg i dem tillsammans med creme fraiche och dragonen och koka i 20 minuter till.
    3. Servera med ris eller pressad potatis!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Anntorn 19 augusti 2009

    Hur mycket dragon ska det vara?

    tesselesse 8 oktober 2009

    Är inte 20 minuter lite kort tid för en hel kyckling? Sist jag tillagade hel kyckling tog det mer än en timme innan den var klar. Mvh/T

    tesselesse 8 oktober 2009

    Förlåt, såg nu att det är 20 PLUS 20 minuter. Jag läser ju helt fel. 40 minuter verkar också vara i minsta laget... men det beror ju såklart på hur stor kycklingen är.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben