Serverar: 6 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
En anatolisk maträtt med Circassianskt ursprung. Man kan dekorera rätten med färska korianderblad som man gjorde ursprungligen eller, som är mer vanligt idag, med lite smält smör och paprikapulver. Det är viktigt när man förbereder denna rätt att kycklingen strimlas fint och att den inte görs till puré. Denna rätt passar utmärkt som en matig rätt i en buffé eller om man vill laga turkiska meze.
Skär bort extra fett från kycklingen och lägg den i en kastrull med ingredienserna för buljongen och täck nästan kycklingen helt med vatten. Koka upp och låt kycklingen sjuda under lock 1 timme. Låt kycklingen kallna och ta bort skinnet. Strimla kycklingköttet fint. Koka upp buljongen på nytt och reducera den 15-20 minuter. Kontrollera kryddningen och sila. Blöt ner brödet med mjölken. Mal valnötterna och vitlöken till en smet. Mixa det med det uppblötta brödet. Tillsätt tillräckligt av buljongen för att blandningen skall bli lätt och krämig. Tillsätt kycklingen och ytterligare några skedar varm buljong om nödvändigt.