Cissis jordgubbstårta

Serverar: 8-10 portioner

Brukar se ut som köpt tårta och går oftast hem hos alla.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl vatten
  • Fyllning 1
  • 1½ dl vispad grädde
  • 1½ dl färdig marsankräm
  • Fyllning 2
  • 75 gram smör
  • 0,75 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 1 msk kakao
  • Garnering
  • 250 gram jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde
  • Gelé
  • 1½ dl fläderblomsaft
  • ½ dl vatten
  • 3 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Gör så här: Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ner mjölblandingen i äggsmeten. Tillsätt vattnet. Häll smeten i en smörad och bröad rund form med löstagbar kant. Grädda kakan längst ner i ugnen på 175 grader i ca 40-45 min. Tag ut kakan och låt svalna. Skär så att det blir tre bottnar.
    2. Blanda samman grädden och marsankrämen till fyllning nr 1 och lägg den i mellan en av bottnarna. Sen görs fyllning nr 2, Rör smör, flor- och vanillinsocker poröst. Tillsätt äggulan och kakao och rör till en jämn smet. Bred smeten på nästa tårtbotten. Dela jordgubbarna och lägg dem ovanpå.
    3. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i ca 5 minuter. Blanda saft och vatten. Krama ur gelatinet och smält det i ½ dl av saften på svag värme. Tillsätt resten av saften och kyl blandningen. Skeda det över jordgubbarna då det börjat geléa sig. Vispa grädden och spritsa runt tårtans kanter och ställ den kallt till den ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben