Citron marängrutor

Serverar: 15-20 portioner

Syrligt & väldigt gott :)

Ingredienser

  • Mördeg
  • 150 g smör
  • ¾ dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ citron, finrivet skal
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ½ msk kakaopulver
  • ½ citron, finrivet skal
  • Garnering
  • Florsocker med citronsmak
  • Instruktioner

    1. Hacka snabbt samman alla ingredienser till mördegen. Kavla ut den på en mjölad plåt till ca 30x40 cm. Ställ den kylskåpskallt en stund.
    2. Vispa äggvitorna tillsammans med citronsaften till ett fast vitt skum. Tillsätt lite socker i taget under fortsatt vispning, men spara någon matsked och blanda med kakaopulvret. Då maräng massan blivit blank och styv vänder du varsamt ner kakao- och sockerblandningen och det finrivna citronskalet till en slät smet.
    3. Ta fram den kalla mördegen och bred ut maräng massan jämnt över den. Ställ den fryskallt i minst 1 timme.
    4. Sätt ugnen på 200°
    5. Ta fram den djupfrysta kakplattan och dela den med en vass kniv i två delar. Lyft upp och placera den ena ovanpå den andra. Dela hela kakan i rutor med en vass kniv.
    6. Lägg marängrutorna på bakpappersklädd plåt och grädda dem i mitten av ugnen i ca 18 minuter.
    7. Sikta lite citronflorsocker över kakorna då de ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben