Citron och lakritsbiskvier

Serverar: 25 portioner

Tid: 1 timme

Mycket god kombination av citron och lakrits.

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 1 äggvita
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 äggula
  • 3 msk lemon curd
  • 200 g mjölkchoklad med lakritssmak (Marabou)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Rör ihop riven mandelmassa, socker och äggvita. Spritsa ut smeten på bakplåtspapper till små rundlar av en femkronas storlek. Grädda mitt i ugnen ca 10 min eller tills de fått fin färg. Låt kakorna svalna något innan de lossas från papperet. Låt dem kallna.
    3. Vispa rumsvarmt smör, florsockret och äggulan till en ljus och luftig kräm. Tillsätt lemon curd. Blanda ordentligt.
    4. Bred på smörkrämen på undersidan av biskvierna med hjälp av en kniv, och ställ dem i frysen så de blir riktigt kalla.
    5. Smält chokladen i vattenbad och doppa biskvierna. Ställ de svalt så att chokladen stelnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben