Citron och lakritsmuffins

Serverar: 24 portioner

Riven och pressad citron samt krossad turkisk peppar är också väldigt gott att smaksätta vaniljgräddglass med, det var därifrån jag fick idéen till att smaksätta muffins på samma sätt.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smält smör
  • Rivet skal + pressad juice från 1 citron
  • Ca 20 hårda lakrits av typen ”Turkisk peppar”
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt, rör i de torra ingredienserna och det rivna skalet av citronen. Krossa lakritskaramellerna grovt och rör ner dem i smeten, rör därefter ner smält smör och pressad citron. Klicka ut smeten i muffinsform, sätt gärna en pappersform i varje, då lakritsen kan kleta fast.
    2. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i 12 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben