Citron och lavendelmuffins

Serverar: 15 portioner

Tid: 40 minuter

Lavendel både doftar och smakar gott. Lila är en underbar färg. Detta recept var i dagens tidning och såg smarrigt ut. Så jag har ej provat det ännu.

Ingredienser

  • 3-4 msk lavendelblommor + till dekoration
  • 2 ½ dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g mandelsplitter
  • 100 g smör
  • 1 citron skal och saft
  • Instruktioner

    1. Stöt blommorna lätt i en mortel, men spara några till dekeration. Blanda med sockret.
    2. Vispa ägg och allt socker pösigt, helst med elvisp. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandelsplitter och blanda i.
    3. Smält smöret och rör ihop med citronsaft ( ta i extra ifall du vill ha syrligare smak ) och rivet citronskal. Häll ner i smeten, blanda noga och häll upp smeten i muffinsformar.
    4. Lägg en lavendelblomma överst på varje. Grädda i övre delen av ugnen i 200 grader i cirka 15-20 minuter eller tills muffinsen har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben