Från Sveriges mästerkock (Catarina König)
Hemgjord tortellini med krämig ricottafyllning. Serveras med köttbullar och mustig tomatsås
Ingredienser
Köttbullar
250 g fläskfärs
250 g nötfärs
1 gul lök, riven
1 msk ströbröd
1 ägg
1 dl grädde
50 g parmesan, riven
1,5 tsk malen vitpeppar
2 tsk salt
1 knippe persilja, hackad
Pastadeg
2 ägg
2,5-3 dl durumvete
1 msk kallt vatten
0,5 tsk salt
Ricottafyllning
250 g ricotta
1 citron, zest
1 dl parmesan, riven
1 msk pressad citron
salt och peppar
6-7 blad basilika, hackade
Tomatsås
800 g konserverade plommon- eller cocktailtomater
1 stor gul lök
2 klyftor vitlök
0,5 kruka basilika
0,5 dl vitt vin
1 msk citronsaft
1 nypa socker
salt och peppar
Brynt smör
2 msk smör, brynt
Garnityr
färsk basilika
riven parmesan