Citron och timjansfylld regnbåge

Serverar: 4 portioner

Fisk är nyttig mat och denna är jättegod.

Ingredienser

  • 4 regnbågslaxar ( á ca 200 g )
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 citron
  • 1 kruka timjan
  • Citronolja
  • Sås
  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 2 lime
  • 1 msk flytande honung
  • 1 ask kryddkrasse
  • Vildris till servering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och torka av fisken, salta och peppra dem. Tvätta och skiva citronen, grovhacka timjan och fördela allt i fiskarna.
    2. Pensla fisken med lite citronolja och tillaga dem på en plåt med bakplåtspapper ca 20 min mitt i ugnen.
    3. Riv skal från limen och pressa ut saften, hacka krassen.
    4. Blanda yoghurt med skal och saft från limen, honung och krasse.
    5. Servera fisken med vildris och såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben