Citron och timjansfylld regnbåge
Serverar:
4 portioner
Fisk är nyttig mat och denna är jättegod.
Ingredienser
4 regnbågslaxar ( á ca 200 g )
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 citron
1 kruka timjan
Citronolja
Sås
5 dl turkisk yoghurt
2 lime
1 msk flytande honung
1 ask kryddkrasse
Vildris till servering
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och torka av fisken, salta och peppra dem. Tvätta och skiva citronen, grovhacka timjan och fördela allt i fiskarna.
Pensla fisken med lite citronolja och tillaga dem på en plåt med bakplåtspapper ca 20 min mitt i ugnen.
Riv skal från limen och pressa ut saften, hacka krassen.
Blanda yoghurt med skal och saft från limen, honung och krasse.
Servera fisken med vildris och såsen.
Liknande recept
Grillad laxfjäril med honung och citron och sås
4.3
4 h 30 min
4
2
Lakritskaka med citron
4
4-6
1
Jordgubbssylt med citron och vanilj
4.8
1
3
Melonsalsa med citron
5
4
Sockerkaka med citron
5
40 min
10
2
Rökt lax med citron, färsk spaghetti och crème fraiche
5
10 min
2-3
Aioli med citron
3
10 min
3-4
1
Ugnstekta kycklinglår med rosmarin och citron
5
4
1
Morotssoppa med citron
4.7
30 min
3
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!