Citron - och yoghurtglass

Glass som smakar sommar och solsken!

Ingredienser

  • 1 citron, skalet
  • 1 dl pressad citron, 2 - 3 stora citroner eller färdig citronjuice
  • 3 äggvitor
  • 3 äggulor
  • 0,5 + 1 dl socker
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl naturell eller vaniljyoghurt
  • Instruktioner

    Börja med att riva citronen och pressa citronerna. Knäck äggen och lägg gulorna i en skål och vitorna i en annan. Vispa vitorna till ett styvt skum, häll i 0,5 dl socker och fortsätt vispa tills smeten blir blank och det går att dra ut "toppar" ur vispen. Häll 1 dl socker i bunken med äggulor och skrapa ur fröna från vaniljstången och vispa det pösigt. Vispa vispgrädden i en tredje skål. Blanda nu de vispade gulorna med citronskal, pressade citroner och yoghurt. Blanda i grädden och sen hälften av äggvitorna. Rör i andra hälften och häll upp i en fryslåda med lock. Frys in och glassen kommer hålla 2 - 3 veckor. Har inte provat i glassmaskin, men det borde inte vara några problem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben