Citron och yoghurtpaj

Serverar: 10 portioner

Servera den här välsmakande kakan till en kopp kaffe eller te.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk socker
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 400 g philadelphia
  • 3 1/2 dl naturell yoghurt
  • 3/4 dl flytande honung
  • 3 droppar bittermandelolja
  • Garnering
  • Florsocker
  • 3 dl sylt
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl och socker i en skål. Tillsätt fettet och finfördela det i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ den 30 minuter i kylen.
    2. Värm ugnen till 175°. Vispa osten mjuk och slät tillsammans med yoghurt, honung och mandelolja. Häll smeten i pajskalet och grädda i 30 minuter. Låt svalna och ställ i kylskåp i minst 4 timmar.
    3. Sikta florsocker över före servering. Servera med sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    epique 23 februari 2010

    Lite nyfiken på vart citron kommer in i bilden? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben