Citrondoftande köttbullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Köttbullar med smak av både citron och fetaost.

Ingredienser

  • 800 g nötfärs
  • 1 ägg
  • ½ dl hackad basilika, färsk eller fryst
  • 1 citron
  • 100 g fetaost
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 1 msk fond (ox- eller kalv)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Sås
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Riv det yttersta, gula på citronen och pressa den. Blanda färs, ägg, basilika, citronskal + saft, salt och peppar.
    2. Forma ganska stora bullar (20-25 st). Skär fetaosten i kuber. Peta in en ostkub i varje köttbulle. Stek dem gyllenbruna runtom.
    3. Häll vatten och fond i stekpannan, lägg på ett lock, låt bullarna småkoka ca 10 min.
    4. Yoghurtsås: riv det yttersta, gula skalet på citronen och pressa den. Blanda skal och saft med yoghurten.
    5. Servera med potatis och lättkokt broccoli (eller haricots verts)

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (1)

    ohboy 9 april 2009

    gjorde en liten annan variant och skippade fetaosten, och tyvärr fond också då vi inte hade det hemma. Men mmmm vad gott, älskade det! Ska helt klart göras om.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben