Allévo
Energi 534 = 2234KJ
Kolhydrater 52,2g
Fett 19,5g
Protein 36,0g
Fiber 9,5g
Ingredienser
225 g kokt eller grillat kycklingkött
Sås
4 tsk flytande margarin
4 tsk vetemjöl
3-4 dl hönsbuljong
2-4 tsk pressad citronsaft
1 äggula
4 msk matlagningsgrädde (15%)
Salt
Peppar
1½ dl majskorn
1 st lök
½-1 pkt frysta brytbönor
2 dl fullkornsris (okokt)
300 g grönsaksblandning (ärtor, majs och paprika)
Instruktioner
- Blanda margarin och mjöl och vispa ner i den varma buljongen. Koka upp och låt koka några min tillsammans med löken.
- Smaksätt med citron, salt och peppar. Blanda äggulan med grädden och vispa ner i såsen strax innan den ska serveras.
- Håll varm utan att den kokar. Värm under tiden grönsakerna i lite spad och blanda med det varma kokta riset.
- Värm kycklingköttet i lite buljong om det behövs.
Liknande recept
Kommentarer (0)