Citronflarn med kräm

Underbart goda flarn med citronsmak. Går precis lika bra att äta som dem är, men de blir ännu mer underbara med en klick citronkräm mellan! Blir 40 st flarn, 20 st kakor med kräm mellan.

Ingredienser

  • Flarn
  • 100 g sötmandel
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1 ½ msk ljus sirap
  • Finrivet skal av 1 citron
  • Citronkräm
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 msk florsocker
  • 4 msk lemon curd
  • Instruktioner

    1. Flarn: Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skålla, skala och finhacka mandeln.
    3. Mätt sedan upp matfett, socker, vetemjöl, mjölk och sirap i en kastrull. Sjud upp blandningen under omrörning. Ta genast kastrullen från värmen då smeten börjar småbubbla, den får inte lov att koka. Tillsätt den hackade mandeln och finrivet citronskal i blandningen. Låt gärna smeten stå vid sidan att svälla en kort stund. Skeda ut smeten i små klickar på bakpappersklädd plåt. Placera dem inte för tätt eftersom de flyter ut under gräddningen.
    4. Grädda flarnen i mitten av ugnen ca 6-7 minuter, eller tills de fått gyllenbrun färg. Låt dem kallna på plåten innan de lossas.
    5. Citronkräm: Rör matfettet med florsockret, och klicka ner lemon curd. Rör till en slät kräm.
    6. Lägg en klick citronkräm mellan två flarn och tryck försiktigt ihop. Låt stelna. Förvara flarnen i lufttät förpackning så att de behåller sin sprödhet!

    Liknande recept

    5
    15 min
    2
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben