Citronfyllda kokoskakor

Serverar: 45 portioner

Lättbakade småkakor som läggs ihop två och två med citronkräm emellan.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl kokosflingor
  • 25 g smör, smält
  • Citronfyllning
  • 25 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • Rivet skal av 1/2 citron eller lime
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 175 grader. Rör samman ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Tillsätt kokosflingor och smör. Klicka ut teskedsstora "plättar" på bakpappersklädd plåt. Platta till litet. Grädda ca 5 min. Rör smör och florsocker till fyllningen, tillsätt äggula och citronskal. Lägg ihop kakorna två och två med fyllning emellan.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    Monika46 20 november 2008

    Mums vad goda kakor!!!! Som godis, kunde inte sluta äta av dem. Kommer att baka dem många, många gånger. 5 points från mig. Detta recept har jag, fast med apelsin i stället för citron.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben