Citronglass under chokladtäcke

Serverar: 8 portioner

Något sött efter maten, gärna som här i kombination med frukt, är alltid uppskattat.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 150 g god mörk choklad
  • Kanderade blommor, t.ex. syrener
  • Silverkulor
  • Vispad grädde
  • Maräng
  • Instruktioner

    1. Dela äggen och lägg äggulor och vitor i var sin skål.
    2. Lägg socker och vaniljsocker i skålen med äggulorna. Vispa allt tills det blir tjockt och pösigt.
    3. Skölj citronen i varmt vatten. Riv av det yttersta gula, ej det tjocka vita skalet. Lägg det i en skål.
    4. Pressa saften ur citronen. Blanda ner skalet och den pressade citronen i äggulesmeten. Rör ner crème fraiche.
    5. Vispa grädden tjock. Vispa äggvitorna hårt. Rör samman allt i en stor bunke. Häll glassmeten i en form med löstagbar kant. Frys den ca 4 timmar.
    6. Ta ut glassen ur frysen. Ta loss glassen från formen. Smält chokladen i vattenbad och bred den över den frysta glassen.
    7. Garnerea glassen med de kanderade blommorna och silverkulorna. Servera glassen här chokladen har kallnat med maräng och vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben