Sommarshake med citronglass

Serverar: 4 portioner

Iskall jordgubbspuré som toppas med en skummig blandning av mjölk, grädde och glass.

Ingredienser

  • 400 g jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk flytande honung
  • 1 citron
  • 1-2 kvistar mynta
  • 1 dl lättmjölk
  • ½ dl vispgrädde
  • 3 kulor citronglass
  • 4 dl krossad is
  • Övrigt
  • 4 drinkpinnar eller små träspett
  • Instruktioner

    1. Skölj och ansa jordgubbarna. Lägg 4 vackra jordgubbar åt sidan till garnering. Dela resten av bären i bitar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Mixa jordgubbar, honung och vaniljfrön i en matberedare eller mixer.
    2. Skölj citronen väl och strimla hälften av skalet fint med ett zestjärn. Riv resten av skalet. Skölj myntan och ta av bladen från kvistarna.
    3. Halvera de sparade jordgubbarna och varva dem med myntablad på spetten. Garnera spetten med strimlat citronskal.
    4. Häll mjölk och grädde i en mixer, tillsätt det rivna citronskalet och mixa blandningen skummig. Mixa ner glassen. Portionera upp den krossade isen i 4 glas och häll på jordgubbspurén. Häll försiktigt glassblandningen ovanpå och lägg spetten på glasen. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben