Sommarshake med citronglass
Iskall jordgubbspuré som toppas med en skummig blandning av mjölk, grädde och glass.
Ingredienser
400 g jordgubbar
1 vaniljstång
3 msk flytande honung
1 citron
1-2 kvistar mynta
1 dl lättmjölk
½ dl vispgrädde
3 kulor citronglass
4 dl krossad is
Övrigt
4 drinkpinnar eller små träspett
Instruktioner
- Skölj och ansa jordgubbarna. Lägg 4 vackra jordgubbar åt sidan till garnering. Dela resten av bären i bitar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Mixa jordgubbar, honung och vaniljfrön i en matberedare eller mixer.
- Skölj citronen väl och strimla hälften av skalet fint med ett zestjärn. Riv resten av skalet. Skölj myntan och ta av bladen från kvistarna.
- Halvera de sparade jordgubbarna och varva dem med myntablad på spetten. Garnera spetten med strimlat citronskal.
- Häll mjölk och grädde i en mixer, tillsätt det rivna citronskalet och mixa blandningen skummig. Mixa ner glassen. Portionera upp den krossade isen i 4 glas och häll på jordgubbspurén. Häll försiktigt glassblandningen ovanpå och lägg spetten på glasen. Servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)