Citronglass for real

Serverar: 3-6 portioner

Tid: 1 timme

Ska de va, ska de va ordentligt. Mycket vispgrädde och mycket citronsmak. Vansinnigt god citronglass.

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • 1½ dl socker
  • 3 citroner, rivet skal samt saft, ca 2 dl
  • Instruktioner

    1. Vispa äggen och sockret så att det blir vitt och fluffigt. Skölj och borsta citronerna noggrant. Riv av det yttersta gula skalet och pressa ur saften.
    2. Blanda i rivet och häll i saften i en fin stråle i äggsmeten och rör om. Vänd ner den vispade grädden och rör runt försiktigt så att allt blandas ordentligt.
    3. Kör i glassmaskin 45-50 minuter och häll därefter ner glassmeten i en plastform och ställ in i frysen, ska frysa minst 4 timmar. Om inte glassmaskin används så häll smeten i en plastform och in i frysen. Ta ut och rör runt några gånger under infrysningen, så att inte rivet och citronsaften sjunker till botten.
    4. Servera med bär efter smak, chokladsås eller kolasås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben