Ska de va, ska de va ordentligt. Mycket vispgrädde och mycket citronsmak. Vansinnigt god citronglass.
Ingredienser
4 dl vispgrädde
4 ägg
1½ dl socker
3 citroner, rivet skal samt saft, ca 2 dl
Instruktioner
Vispa äggen och sockret så att det blir vitt och fluffigt. Skölj och borsta citronerna noggrant. Riv av det yttersta gula skalet och pressa ur saften.
Blanda i rivet och häll i saften i en fin stråle i äggsmeten och rör om. Vänd ner den vispade grädden och rör runt försiktigt så att allt blandas ordentligt.
Kör i glassmaskin 45-50 minuter och häll därefter ner glassmeten i en plastform och ställ in i frysen, ska frysa minst 4 timmar. Om inte glassmaskin används så häll smeten i en plastform och in i frysen. Ta ut och rör runt några gånger under infrysningen, så att inte rivet och citronsaften sjunker till botten.
Servera med bär efter smak, chokladsås eller kolasås.