Citronkladdkaka

Serverar: 12 portioner

Tid: 45 minuter

Perfekt för en citronälskare som mig :)

Ingredienser

  • 1 st citron
  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen och torka den torr. Riv skalet fint och pressa ut 1–2 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och tillsätt alla ingredienserna. Rör ihop allt till en slät smet.
    2. 2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant. Bröa formen med riven kokos eller ströbröd.
    3. 3. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering och riv eventuellt lite citronskal och lägg på toppen. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    8-10
    32

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben