Fräsch citronkladdkaka med tryffeltäcke

Citron med choklad är en oslagbar kombo :-) Kladdkaka i ny tappning! Underbar!!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 150 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 st citroner, skal och saft
  • 2 dl mjöl
  • Ev. gul karamellfärg
  • Chokladtryffel
  • 200 g mörk choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker.
    2. Smält smöret.
    3. Riv citronskalet och lägg i äggblandningen, pressa även i saften.
    4. Rör ihop de torra ingredienserna och rör i smeten.
    5. Häll i smöret och blanda ner i smeten.
    6. Häll smeten i en form med avtagbar kant som är smörad och brödad.
    7. Grädda i 175 grader i 25 min
    8. Låt svalna
    9. Chokladtryffeln: Hacka chokladen i små bitar. Häll ner det i grädden och sätt kastrullen på spisen. Rör tills det har smält. Tag från värmen och rör ner smöret. När det har löst sig ställ kallt en stund.
    10. Spackla chokladen på den kalla kladdkakan och garnera tårtan. Jag har använt blommor i sockerpasta och silverkulor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben