Kladdig kladdkaka med citron istället för choklad.
Ingredienser
150 g smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron
1,5 dl vetemjöl
Till servering
Grädde
Citronmeliss
Färska frukter
Instruktioner
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och strösocker. Riv skalet från citronen och pressa ut saften. Blanda ner tillsammans med ägg och socker. Tillsätt vaniljsocker och smör. Vispa. Vänd sedan i vetemjölet.
Häll ner smeten i en smörad och ströad form, helst med avtagbar kant. Grädda i 150 grader i ca 35 minuter i mitten av ugnen.
ÅÅÅÅÅÅÅH! så gott......
Helt suveränt god kaka. Toppen för den som har tröttnat lite på vanliga kladdkakan!! :)
Blir kakan riktigt kladdig? :)
Riktigt god kaka! Ännu godare dagen efter. Serverade den med lättvispad grädde och färska hallon.