Citronkladdkaka

Serverar: 1 portioner

Kladdig kladdkaka med citron istället för choklad.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron
  • 1,5 dl vetemjöl
  • Till servering
  • Grädde
  • Citronmeliss
  • Färska frukter
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och strösocker. Riv skalet från citronen och pressa ut saften. Blanda ner tillsammans med ägg och socker. Tillsätt vaniljsocker och smör. Vispa. Vänd sedan i vetemjölet.
    2. Häll ner smeten i en smörad och ströad form, helst med avtagbar kant. Grädda i 150 grader i ca 35 minuter i mitten av ugnen.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    8-10
    32

    Kommentarer (4)

    PetraL 11 oktober 2008

    ÅÅÅÅÅÅÅH! så gott......

    bacchus00 14 juni 2009

    Helt suveränt god kaka. Toppen för den som har tröttnat lite på vanliga kladdkakan!! :)

    MillionDollarBaby 23 september 2011

    Blir kakan riktigt kladdig? :)

    Mariegold 12 november 2011

    Riktigt god kaka! Ännu godare dagen efter. Serverade den med lättvispad grädde och färska hallon.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben