Citronköttbullar
Serverar:
4 portioner
Tid:
25 minuter
En god variation på de vanliga köttbullarna.
Ingredienser
2 msk ströbröd
½ dl mjölk
400 g nötfärs
1 ägg
½ gul lök, finhackad
1 hackad vitlöksklyfta
Skal av 1 citron + 1 msk citronsaft
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk rapsolja till stekning
Instruktioner
Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla några minuter. Rör ner färs, ägg, lök, citronskal och - saft, salt och peppar.
Trilla köttbullar, stora som en valnöt ungefär, fukta händerna med kallt vatten emellanåt så går det lättare. Stek köttbullarna precis före servering.
Själv serverar jag pasta och tzatziki till, men det går lika bra med potatis och någon annan god sås som man tycker passar till citronsmaken.
Liknande recept
Citronköttbullar med sommarsallad
5
25 min
4
Italienska citronköttbullar med parmesan
4
Citronköttbullar med fetaost och ris
5
4
Pecorino- och citronköttbullar med risoni
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!