Citronköttbullar med fetaost och ris

Serverar: 4 portioner

Ett GI-recept.

Ingredienser

  • 4 portioner fullkornsris
  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • ½ dl havregrädde el. matlagningsgrädde
  • 2 msk havrekli
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, skalet av
  • Salt
  • Peppar
  • Rapsolja och lite flytande margarin
  • 1 pkt fetaost, 200 g
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 rödlök
  • Gröna oliver
  • Gröna salladsblad
  • Instruktioner

    1. Koka fullkornsriset.
    2. Knäck ägget i en bunke och blanda ner havregrädde och havrekli. Tillsätt riven lök, riven vitlök och färsen.
    3. Blanda ordentligt, riv ner skalet av en citron och smaka av med salt och peppar. Forma till bullar och stek i rapsolja och lite flytande margarin.
    4. Mixa fetaosten med yoghurten och blanda ner crème fraichen. Värm försiktigt i en kastrull och smaka av med salt och peppar.
    5. Skär rödlöken och de gröna oliverna i tunna skivor. Blanda rödlöken och de skivade oliverna med det färdigkokta fullkornsriset och smaka av med salt och peppar.
    6. Servera med gröna salladsblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben