Citronköttbullar med sommarsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Citron är en lite oväntad smaksättning i köttbullarna, och så himla gott! 12.5 viktväktarpoäng per portion

Ingredienser

  • Citronköttbullar
  • 2 msk ströbröd
  • 1/2 dl mjölk
  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 gul lök, finhackad
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 citron (rivet skal)
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk rapsolja till stekning
  • Sommarsallad
  • 1/2 vattenmelon (ca 1 1/2 kg med skal)
  • 1 rödlök
  • 1 gurka
  • 200 g fetaost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 1/2 dl skalade pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla några minuter. Rör ner färs, ägg, lök, citron, salt och peppar.
    2. Trilla bullar, fukta händerna med kallt vatten emellanåt så går det lättare. Stek köttbullarna precis före servering.
    3. Sommarsallad: Skala och skär vattenmelon i grova bitar. Skala och skiva gurka. Finhacka rödlök. Lägg allt i skål eller på ett fat. Smula över fetaost, salta och peppra. Häll över olivolja och pressad citron. Blanda.
    4. Rosta pumpakärnorna i en torr och het panna, strö dem över salladen.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben