Svensk sommarsallad

Serverar: 4 portioner

Jag har inte lagat den enu....

Ingredienser

  • 1 burk vita eller svarta bönor, ca 400 g
  • 1 färsk lök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 liter blandad grönsallad
  • 3 tomater
  • 2 1/2 dl Arla Köket kall sås vitlök & gräslök
  • Instruktioner

    1. Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Skala och skiva löken tunt. Blanda olja, senap, salt och peppar i en skål och rör ner bönor och lök. Låt marinera ca 10 min.
    2. Riv salladen och skär tomaterna i bitar. Blanda ner i skålen. Häll upp salladen på ett stort fat. Strö gärna över rostade nötter, mandel eller frön. Tips! Salladen blir extra krispig om du sköljer och lägger den i kylen några timmar i en plastpåse.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben