Sommarsallad på ruccola, kantarelller, sidfläsk och parmesan

Serverar: 2 portioner

Tid: 25 minuter

Sidfläsk och kantareller är en utmärkt smakkombination och tillsammans med parmesanost och ruccola känns den här rätten lite italiensk-inspirerad. Passar bra som en förrätt eller som en lättare varmrätt.

Ingredienser

  • 75 g ruccola (en liten påse)
  • 200-300 g sidfläsk, strimlat
  • 700 g - 1liter kantareller
  • 1 gul lök, finhackad
  • Parmesanost
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka ur allt vatten ur kantarellerna i en torr stekpanna. Tillsätt en rejäl klick smör och den hackade löken, låt svampen och löken stekas 15 min, salta och peppra. Stek fläsket i lite smör på medelvärme i ca 10 min tills det blivit knaprigt.
    2. Lägg ut ruccolan på tallrikar, toppa med kantareller och sidfläsk och hyvla över parmesanost

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben