Sommarsallad på ruccola, kantarelller, sidfläsk och parmesan
Serverar: 2 portioner
Tid: 25 minuter
Sidfläsk och kantareller är en utmärkt smakkombination och tillsammans med parmesanost och ruccola känns den här rätten lite italiensk-inspirerad. Passar bra som en förrätt eller som en lättare varmrätt.
Ingredienser
75 g ruccola (en liten påse)
200-300 g sidfläsk, strimlat
700 g - 1liter kantareller
1 gul lök, finhackad
Parmesanost
Smör
Salt
Peppar
Instruktioner
Koka ur allt vatten ur kantarellerna i en torr stekpanna.
Tillsätt en rejäl klick smör och den hackade löken, låt svampen och löken stekas 15 min, salta och peppra.
Stek fläsket i lite smör på medelvärme i ca 10 min tills det blivit knaprigt.
Lägg ut ruccolan på tallrikar, toppa med kantareller och sidfläsk och hyvla över parmesanost