Matmuffins med ost och ruccola

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Till en soppa är det gott med lite matigare muffins i stället för den traditionella mackan. De är också bra att ha med på en utflykt.

Ingredienser

  • 150 g ruccolasallad
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör eller olja
  • 2 dl riven ost typ parmesan eller västerbotten
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 25 g jäst
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl special med fullkorn
  • 1-2 msk pinjenötter
  • ev. soltorkade tomater och/eller oliver
  • Instruktioner

    Skölj salladen och torka den i en ren handduk. Finhacka löken och fräs den tillsammans med salladen i lite olja eller smör tills salladen minskat till halva storleken. Mixa salladsblandningen i en matberedare med kniv. Tillsätt ost, salt, ägg, jäst och smör. Fortsätt mixa. Blanda ner mjölk och mjöl till en lös deg. Fördela smeten i 12 stora muffinsformar. Jäs i 15 minuter. Garnera med pinjenötter och ev. soltorkade tomater och oliver. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Prova med sticka. Låt dem svalna. De är godast om de får vila en stund. Servera till en god soppa eller på buffébordet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben