Pecorino- och citronköttbullar med risoni

Serverar: 8 portioner

Läckra köttbullar med en god medelhavssmak av citron och pecorino. Köttbullarna kan lagas i förväg - de är lika goda dagen efter!

Ingredienser

  • 800 g köttfärs
  • 1 rödlök, riven
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • ½ knippe dill, hackad
  • 100 g pecorinoost, fint riven
  • 1½ tsk salt
  • 1½ krm svartpeppar
  • Olivolja
  • 400 g risoni (pasta som ser ut som ris)
  • Dressing
  • 6 msk naturell yoghurt
  • 1 dl färsk dill, hackad
  • ½ citron, pressad saft
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Citronklyftor
  • 70 g rucola
  • Instruktioner

    1. Lägg färsen, löken, vitlöken, det rivna citronskalet, hälften av dillen samt pecorinon i en skål, blanda och salta och peppra. Provstek en bit av färsen för att kolla kryddningen. Rulla till små fina köttbullar ca 40 st. Stek köttbullarna i lite olja tills de blivit gyllenbruna.
    2. Koka under tiden risonin enligt anvisning på förpackningen. Ringla lite olivolja över risonin och tillsätt citronsaft. Salta och peppra. Blanda ihop ingredienserna till dressingen, salta och peppra.
    3. Häll pastan i en serveringsskål och lägg köttbullarna ovanpå, ringla över dressingen och garnera med rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben