Citronkokosrutor med frosting

Serverar: 35 portioner

Härligt saftiga rutor med kokos och citronsmak. Pricken över i:et är den krämiga frostingen som man kan smaksätta efter behag (citron, apelsin, persika).

Ingredienser

  • Kaka
  • 6 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 9 dl vetemjöl
  • 3 dl riven kokos
  • 6 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 burkar kokosmjölk (á 400 g)
  • 3 dl flytande margarin
  • Rivet skal av 3 citroner
  • Frosting
  • 400 g philadelphiaost
  • 150 g smör el. margarin, rumsvarmt
  • 6 dl florsocker
  • Garnering
  • Färgad kokos
  • Physalisfrukt
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos i en skål. Rör ner mjölblandningen i äggvispet.
    3. Tillsätt kokosmjölk och flytande margarin och rör om. Riv citronskalen och rör ner raspet i smeten.
    4. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm. Häll smeten i långpannan och grädda kakan längst ner i ugnen ca 35 min eller till den börjar bli gyllene på ovansidan. Känn efter med en sticka i kakans mitt.
    5. Medan kakan svalnar: Rör ihop ingredienserna till frostingen. Om du vill ha lite mer smak på frostingen kan du smaksätta med citron el. apelsin el. önskad fruktarom.
    6. Dekorera rutorna med färgad kokos eller physalisfrukter.
    7. Mums!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben