Snabblagad laxgryta med smak av citron och rosmarin.
Ingredienser
500 g skinn- och benfri laxfilé
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2½ dl matlagningsgrädde
½ msk vetemjöl
1 hönsbuljongtärning
1 tsk hackad färsk eller torkad rosmarin
Rivet skal av 1/2 citron
Saft av 1/2 citron
½ dl svarta oliver
Tillbehör
Kokt potatis
Spenat
Jättegott och smidigt. Jag använde 1 1/2 dl vispgrädde och 1 dl mjölk. Passar som enkel bjudmat. Kommer definitivt att göra det flera gånger igen.
Detta var jättegott men det är inte för 4 pers tycker jag, jag och min pojkvän åt detta och det blev bara lite lite över. Jag gick lite överstyr med den torkade rosmarin, tror att det hade blivit godare med färsk... Allt som allt så skulle jag rekommendera detta...:)