Citronlax med rosmarin

Serverar: 4 portioner

Snabblagad laxgryta med smak av citron och rosmarin.

Ingredienser

  • 500 g skinn- och benfri laxfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • ½ msk vetemjöl
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk hackad färsk eller torkad rosmarin
  • Rivet skal av 1/2 citron
  • Saft av 1/2 citron
  • ½ dl svarta oliver
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Spenat
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i stora tärningar. Skala och hacka vitlöken. Bryn laxen runt om i olja i en stekpanna. Salta och peppra.
    2. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i lax och vitlök. Låt allt sjuda ca 3 minuter. Strö över citronskal, oliver och ev färsk rosmarin. Servera med potatis och spenat.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    marval 17 augusti 2009

    Jättegott och smidigt. Jag använde 1 1/2 dl vispgrädde och 1 dl mjölk. Passar som enkel bjudmat. Kommer definitivt att göra det flera gånger igen.

    markoolio 13 oktober 2010

    Detta var jättegott men det är inte för 4 pers tycker jag, jag och min pojkvän åt detta och det blev bara lite lite över. Jag gick lite överstyr med den torkade rosmarin, tror att det hade blivit godare med färsk... Allt som allt så skulle jag rekommendera detta...:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben