Citronmarinerad kyckling m pasta

Serverar: 4 portioner

Bra bjudrätt, men man bör pröva det en gång innan så man vet hur mycket av de olika kryddorna man vill ha.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 dl olivolja
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 pressad vilöksklyfta
  • 0.5 dl frysta provensaliska örter
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 0.5 dl pressad citron
  • Salt
  • Peppar
  • 3-4 dl milda mini mat
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 färska urkärnade tomater
  • 4 port pasta
  • Instruktioner

    1. Blanda olja, lök, örter, vin citronsaft, salt och peppar i en skål. Lägg i kycklingen och låt marinera minst 1 timme.
    2. Koka pastan
    3. Ta upp kycklingen ur marinaden och stek så den får färg. Häll på vin, grädde, buljongtärningen och låt koka upp 10-15min.
    4. Smaka av med peppar, vin, citron och koka upp, tillsätt till sist tomaterna så de blir varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben