Citronmarinerade jordgubbar med mascarponekräm och kanderade nötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En underbar midsommarefterrätt.

Ingredienser

  • Mascarpone kräm
  • 100 g mascarpone
  • ½ dl vispgrädde
  • 50 g vit choklad, hackad
  • Kanderade nötter
  • 100 g skalade pistagenötter
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl vatten
  • Marinerade jordgubbar
  • ½ l jordgubbar
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk citronsaft
  • Instruktioner

    Mascarpone krämen: Koka upp grädden på svag värme och ta sedan kastrullen från värmen. Rör ner den hackade chokladen tills den smärt. Vispa upp mascarpone och blanda med chokladen. till en slät smet. Låt stå i kylen i minst 1 timme. Kanderade nöttter: rosta nötter i en torr stekpanna op medelvärme. Tillsätt socker och vatten och rör runt med en träslev tills vätskan kokat in och stelnar kring nötterna. Det är viktigt att röra om ordentligt hela tiden. Skaka stekpannan så att nötterna fäcks av sockerblandingen. Häll nötterna på bakplåtspapper och låt svalna. Hacka nötterna i grova bitar när de kallnat och förvara i plastpåse eller en lufttät burk. Marinerade jordgubbar: Rör samman socker och sitronsaften i en mortel. Tillsätt 2-3 stora jordgubbar och mortla samman allt till en grov sockerlag. Dela jordgubbarna i bitar, till exemel kvartar och sväng runt med citronsockerlagen. Låt stå i ca 20 minuter. Lägg upp jordgubbarna i portionsforar och toppa med mascaronekräm och kanderade nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben