Citronmoussetårta

Serverar: 8 portioner

mmmm...

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 4 gelatinblad
  • 3 ägg delade i gulor och vitor
  • 1 ½ dl Dansukker Florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 små citroner
  • 1 dl kesella
  • Garnering
  • 2 kiwi
  • Eller
  • Passionsfrukt
  • Vindruvor
  • Nobless
  • Smågodis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Riv mandelmassan, gärna i mixer, och blanda i äggen.
    3. Fördela smeten i en smord form (ca 25 cm) med löstagbar botten.
    4. Grädda citronmoussetårtan mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kallna.
    5. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
    6. Vispa äggulorna med florsockret till en pösig smet.
    7. Vispa vitorna till hårt skum.
    8. Vispa grädden hård.
    9. Tvätta citronerna. Riv skalet och pressa ur saften.
    10. Krama ur gelatinbladen och värm dem tillsammans med citronsaften i en kastrull. Låt svalna en aning.
    11. Häll ner gelatinjuicen i äggulesmeten under omrörning.
    12. Blanda i citronskalet och kesellan.
    13. Rör sedan i grädden och till sist vitorna.
    14. Häll smeten i formen och ställ kallt minst 3 timmar före servering.
    15. Garnera citronmoussetårtan med skalad, skivad kiwi, passionsfrukt, nobless eller smågodis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben