Citronpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En riktigt sommarfräsch paj!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 4 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 1/4 dl maizena
  • 2 st citroner (saft och rivet skal)
  • 4 äggulor
  • Maräng
  • 4 st äggvitor
  • 1 1/2 dl socker
  • Instruktioner

    1. Gör degen och tryck ut den i pajformen. Förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 15 min. Låt svalna.
    2. Blanda vatten, citronsaft, maizena och socker. Koka ihop under omrörning. Tillsätt äggulorna och citronskalet och koka upp igen. Låt svalna.
    3. Häll fyllningen i pajskalet.
    4. Vispa sedan äggvitorna till marängen tills det går att vända på skålen utan att det rinner ut, och vänd sedan försiktigt ner sockret. Spritsa sen marängen över pajen.
    5. Sätt in pajen i ugnen och grädda i 150 grader tills marängen fått fin färg.
    6. Njut den med riktig gräddglass!
    7. Lycka till! Jenny!

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    8
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben