Citronpaj

Serverar: 8 portioner

Jättegod säger den som jag fått det av, men har ej gjort den själv.

Ingredienser

  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 citroner (knappt 1 dl juice)
  • 3 äggulor
  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Mixa smör, socker och ägg smidigt. Rör ner mjölet och samla till en deg. Låt vila kallt i en timme.
    2. Sätt ugnen på 225°C. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 28 cm i diameter. Grädda i 10 minuter. Låt svalna.
    3. Sätt ugnen på 250°C, grill eller enbart övervärme.
    4. Tvätta citronerna väl. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Vispa samman citronjuice, -skal och äggulor.
    5. Smält smöret och blanda ner socker och citronblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Låt den kallna och häll i pajskalet.
    6. Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret, lite åt gången och vispa till en tjock marängsmet. Fördela jämnt på citronpajen. Grädda i ca 3 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    8
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben