Citronpaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar 25 minuter

Mums!!!!

Ingredienser

  • 3.25 dl vetemjöl
  • 2 ½ dl florsocker
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • Citronkräm
  • 2 ägg
  • 1.29 dl socker
  • 2 citroner, skalet
  • 1 dl citronsaft
  • 150 g rumstempererat smör
  • Instruktioner

    1. Häll ut vetemjölet på bakbordet. Gör en grop i mjölet och lägg i smör, florsocker. Nyp ihop till en smulig massa och tillsätt ägget. Arbeta bara precis in det i degen och låt sen vila i kyl i cirka 30 minuter.
    2. Kavla ut degen, cirka 3 millimeter tjock och tryck ut den i en smörad pajform. Skär bort överbliven deg. Picka degen i formen med en gaffel och frys den i ungefär en timme.
    3. Värm ugnen till 230 grader, sätt in pajformen och grädda i nedre delen av ugnen cirka 6 minuter.
    4. Blanda ägg, socker, citronsaft och citronskal i en kastrull. Sjud upp till cirka 85 grader. Använd en hushållstermometer.
    5. Sila sedan över krämen till en annan bunke. Plasta den och låt stå tills den når rumstemperatur.
    6. Blanda i det rumstempererade smöret och fyll sen det avsvalnade pajskalet. Ställ pajen kallt och låt den stelna.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    8
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben