Citronpaj

Serverar: 12-14 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Förförisk frisk och god paj. Servara den med en klick glass eller vispad grädde. så kan det bli en fin dessert.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl Arla vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ citron, rivet skal och pressad saft
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
    2. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna och häll fyllningen i pajformen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kallna.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    8
    12

    Kommentarer (1)

    Gul13 16 november 2010

    Tack för ett jättegott recept. Mild och fräsh.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben