Citronpaj

Serverar: 12 portioner

Tid: 45 minuter

God paj för glutenintoleranta

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2-3 dl glutenfritt mjöl
  • 1 msk socker
  • 75 g smör el. margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 pressad mogen citron
  • rivet skal från ½ citron
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    Skiva matfettet och lägg det med mjöl och socker i en bunke. Nyp ihop blandningen med fingertopparna, slå på vattnet och arbeta sedan snabbt ihop degen. Lägg den i kylen i minst 1 timme. Tryck ut degen i en rund pajform, ca 22 cm. Grädda pajskalet i 200 grader i 15 min. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och häll den i formen. Garnera ev. med tunna citron skivor och grädda i ytterligare 15 min.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    8
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben